Home
Nieuws
Even voorstellen
Onze honden
Fotoalbum Unique
Fotoalbum Sky
Foto's jachttraining
Herinneringen Silke
Herinn. pups en Kaya
Herinn.Xanthos,Lucky

De Gold-Cup

Bij deze wedstrijd strijden de 16 best werkende Goldens van het GRCN wedstrijdseizoen om "de Gold-Cup". De wedstrijd bestaat uit 4 3-voudige proeven. Aan de combinaties de taak om de 3 apporten binnen een kwartier netjes binnen te brengen.

Mijn verwachtingen lagen niet heel hoog, Sky was samen met zijn broer Didas nog een jong broekie tussen de "grote jongens". Maar dat pakte anders uit... Zo gaaf!

Op de foto hiernaast krijgen we uitleg over onze eerste proef.

Sky was volledig gefocused op de drijvers die met veel kabaal aan de bosrand 5x schoten. Eerst moest het aangeschoten konijn binnengebracht worden. Sky zat vrij snel op de sleep, verdween uit zicht en kwam na een tijdje keurig met het konijn terug. Later hoorde ik dat hij zich niet had laten afleiden door het springkonijn dat bijna aan het eind van de sleep het pad overschoot. Super knap! Hierna zette ik hem in voor de kraai, in het bos links. Deze lag blijkbaar erg moeilijk. Sky vond de kraai na heel lang zoeken. Daarna kon ik hem nog net een lijn naar de duif geven. Met een paar keer dirigeren pakte hij deze gelukkig snel op... Yes! 3 apporten binnen in de juiste volgorde!!

Ook de volgende proeven waren behoorlijk moeilijk. Sky miste slechts 1 apport en veroverde daarmee de 4e plaats! Een mega prestatie! Wat hebben we onwijs genoten van deze dag en wat ben ik trots op mijn kanjer!

Wierden, 14 november 2021
Uitleg proef 1 Goldcup 2021

Klundert, 23 oktober 2021

Sky en ik liepen onze eerste Workingtest in de A klasse.

Alles klopte deze dag!

Sky eindigde zelfs op de 2e plaats en wist hiermee een ticket voor de Gold-Cup te bemachtigen!

Workingtest GRCN Klundert 23 oktober 2021 - 2e prijs in de A klasse met 80 punten
Top
info@goudeniik.nl